24 oktober 2007

Thuisoppas voor kinderen met een handicap’

Kent u deze dienst al?

Wat is ‘thuisoppas voor kinderen met een handicap’?
Het zorgen voor een kind met een handicap kan soms zwaar zijn. Daarom willen wij ouders, broers of zussen van een persoon met een handicap de gelegenheid geven om ‘er eens tussen uit te zijn’.
Terwijl u een snipperdag neemt, bezorgt onze verzorgende uw zoon of dochter een aangename tijd bij u thuis in een huiselijke en vertrouwde omgeving.

Voor wie?
De dienst is gericht naar personen die in de provincie Antwerpen wonen en tussen 0 en 18 jaar zijn.
De dienst richt zich onder andere naar kinderen met een mentale of fysieke handicap of naar kinderen met een niet-aangeboren-hersenletsel.

Wat kan u verwachten?
De verzorgenden zijn degelijk opgeleid. Met de kennis die zij op zak hebben kunnen zij uw zorgenkind ontspanning en amusement bieden. Zij maken ook een (aangepaste) maaltijd en geven de nodige medicatie.
Verpleegkundige taken behoren niet tot de taak van onze verzorgenden. Ook huishoudelijke taken (die geen betrekking hebben op uw zoon of dochter met een handicap) behoren niet tot de taak van onze verzorgenden.

Wanneer kan u rekenen op de thuis-oppas?
Wanneer u beroep wil doen op de dienst kan u (vrijblijvend) informatie vragen aan de verantwoordelijke. Na dit eerste telefonische contact wordt een huisbezoek gepland. Daarbij worden alle mogelijk-heden en verwachtingen besproken.
Wanneer u dan opvang wil, contacteert u de dienst en zorgen wij voor een verzorgende.

Praktisch
De duur van de opvang bedraagt minimaal 4 uren en maximaal 9 uren per dag. U kan tijdens de weekdagen tussen 7.00 en 20.00 uur beroep doen op opvang.
U kan maximaal 20 opvangdagen per jaar opvang genieten.
De opvang kost zowel voor leden als voor niet-leden € 2,5 per uur. De betaling gebeurt via een factuur.

Meer info?
Voor meer informatie kan je bellen naar het nummer 014/40 92 70 (alg. nr.) of het gratis nummer 0800 92 396, of bezoek de website.

Geen opmerkingen: