05 maart 2007

Oproep: mensen met chronische pijn

Een chronische ziekte kan je leven zowel op lichamelijk als op psychisch en sociaal gebied ingrijpend veranderen. Mensen met chronische pijn worden nog te weinig gehoord.
Bij VFG gaan we ervan uit dat personen met chronische pijn het best geplaatst zijn om te vertellen wat pijn is en hoe ermee om te gaan. Deze ervaringen worden te vaak onderschat t.o.v. de meningen van professionele krachten (artsen, beleidsmedewerkers,...).

Momenteel zijn wij bezig met een nieuw project uit te werken rond mensen met chronische pijn, waar jouw bekommernissen als uitgangspunt worden genomen. Met dit project willen we mensen met chronische pijn de kans geven hun ervaringen ten volle te benutten. Dit maakt hen krachtiger om de belangen van zichzelf en lotgenoten te verdedigen. Hoe krachtiger en luider de stem van mensen met chronische pijn klinkt, hoe meer er naar hen zal / moet geluisterd worden.

Heb jij een verhaal, bedenkingen of vragen omtrent chronische pijn? Wil je helpen om iets te veranderen aan de situatie van chronisch zieken? Laat het ons dan weten!

Verder kan je deelnemen aan onze bijeenkomsten voor chronisch zieken of aan ons nieuw project rond ervaringsdeskundigheid. Of heb je eerder vragen omtrent je statuut als chronisch zieke? Dan kan je onze infonamiddagen omtrent ‘maatregelen voor chronisch zieken’ bijwonen.

Meer informatie bij Els op het telefoonnummer 015 28 03 56

Geen opmerkingen: