31 december 2006

Persuitnodiging Beste Burgemeester (4 januari 2007)

Twee dagen na de officiƫle installatie van de nieuwe gemeenteraden nodigt VFG vzw, Vereniging Personen met een Handicap u uit voor een persmoment rond 'handicap en gemeentelijk beleid'.

Mensen met een handicap willen geen zes jaar wachten om hun stem nog eens te laten horen... Daarom ontwikkelde VFG haar project 'Laat je stem horen'!

VFG wil alvast dat er in elke gemeente een goed functionerende adviesraad voor personen met een handicap komt, zodat alle mensen met een handicap zich thuis voelen in hun gemeente.

Even belangrijk is dat mensen met een handicap weten op welke voordelen zij recht hebben in hun gemeente. Hiervoor ontwikkelde VFG op haar site een databank waar al deze info terug te vinden is.

Tijdens dit persmoment laten wij u kennis maken met:
1. Het project laat je stem horen, voor een sterke adviesraad in elke gemeente
2. Het beleid vandaag... bijna elke gemeente kent specifieke voordelen toe aan personen met een handicap. Deze zijn overal anders en dikwijls nog te weinig gekend. Om hieraan te verhelpen ontwikkelde VFG een module op haar site waar iedereen kan opzoeken welke voordelen van toepassing zijn in welke gemeente!
3. Onze website www.besteburgemeester.be

Na afloop is er gelegenheid om vragen te stellen en interviews af te nemen van personen met een handicap en enkele burgemeesters.

Dit persmoment organiseert VFG vzw in aanwezigheid van de heer Jean Vandecasteele, burgemeester stad Oostende en de heer Jan Peeters, burgemeester stad Herentals.

Wij hopen op uw aanwezigheid en vragen u om praktische redenen ons te laten weten of u erbij kan zijn.

Datum: donderdag 4 januari 2007
Plaats: Bibliotheek, 1090 Jette (2de verdiep)
Tijd: 11u - 12u.
Contact: Yves Verschaeren
0486/78.39.88
Yves.verschaeren@vfg.be


Geen opmerkingen: