13 november 2006

VFG verwacht toegankelijke Dijlebrug


Vandaag stuurden we het volgende persbericht de wijde wereld in.

Momenteel beslist het stadsbestuur over een nieuwe brug tussen de Vismarkt en de Haverwerf. De stedelijke adviesraad voor personen met een handicap (SARPH) werd om advies gevraagd. Het advies van de SARPH was dat wanneer men zo'n brug wil bouwen, dit moet laten onderzoeken door het centrum voor toegankelijkheid van de provincie Antwerpen. Deze mensen zijn de deskundigen op dit vlak en kennen bijgevolg de juiste richtlijnen inzake toegankelijkheid.

Blijkbaar legt het merendeel van het college van burgemeester en schepenen dit advies naast zich neer en schuift deze beslissing door naar het toekomstig bestuur. Enkel bij schepen Magda Van Loon vinden we gehoor.

De vereniging voor personen met een handicap (VFG), lid van de stedelijke adviesraad begrijpt niet waarom het stadsbestuur het advies van de SARPH niet volgt.
Waarom wil het stadsbestuur geen brug die voor alle mensen toegankelijk is? Niet alleen voor mensen met een rolstoel zou dit een goede zaak zijn, maar ook voor mensen die moeilijk te been zijn, mensen met een kinderwagen, enz...

VFG verwacht dat het stadsbestuur snel tot inzicht komt en ze het licht op groen zetten voor een toegankelijke Dijlebrug.

Wenst u meer informatie, aarzel dan niet om contact op te nemen met Jan Jacobs, provinciaal verantwoordelijke VFG, op het telefoonnummer 0475 84 43 74.

1 opmerking:

Geert Gitaar zei

Voor Jan:

waar vind ik de agenda van x-cuse ? dan kom ik eens kijken. dank om mijn boek te kopen!